(nem csak) Szénhidrátfüggőknek: spenótos tészta

Legutóbbi pizza receptünk annyira tetszett nektek, hogy úgy döntöttem folyamatosan hozok még hasonlókat csakhogy lássad az egészséges életmód és a testsúlycsökkentés kapcsolata  nem kell, hogy lemondássokkal járjon.

Receptjeinkkel segíteni szeretnénk téged, hogy jókat és finomakat ehessél közben pedig ne kelljen aggódni a kalóriák és a plusz kilók miatt. Éppen ezért ezúttal ismét egy tészta ételt hoztam számodra. Mindezt azért, hogy bebizonyítsam a tészta sem az ördögtől való, persze oda kell figyelni rá, hogy milyen minőségűt is választasz és emelsz le a boltok polcairól.

Mai szuper receptünk egy teljes kiőrlésű spenótos tészta lesz, ugyanis ez egy nagyon könnyedén elkészíthető fogás, ráadásul a nyári hőségben könnyű ételnek is bizonyul.

Arról pedig már nem is beszélve, hogy a spenót egy igazi szuper zöldség és fogadjunk, hogy eddig te is azt gondoltad, hogy csak főzelékként tálalható. Pedig ez nem így van ugyanis a tésztaételekhez is remek kiegészítő, grátisz nagyon laktató és persze kifejezetten egészséges, a diétás étrendbe kiválóan beilleszthető. Na, de most, hogy kellőképpen felcsigáztunk titeket, lássuk a konkrét receptet.

Hozzávalók 4 személyre

25 dkg teljes kiőrlésű orsótészta
8 adag (fagyasztott) spenót
1 doboz zabtejszín
20 dkg light trapista sajt (reszelve)
3-4 (ízlés szerint) gerezd fokhagyma
3 ek kókuszolaj
1 dl víz
himalája só (ízlés szerint)

Elkészítés

  • Az orsótésztát a forrásban lévő sós vízben megfőzzük majd pedig leszűrjük. Fontos, hogy a teljes kiőrlésű tésztát valamivel tovább kell főzni, mint a hagyományos tésztákat, ám kóstolással könnyedén megállapítható, hogy kellőképpen megpuhult-e már.
  • Ha ezzel megvagyunk a fokhagymát felkarikázzuk, majd pedig kókuszolajon aranybarnára pirítjuk. Ezután a spenótot adjuk hozzá és kb 1 dl vízzel engedjük fel. Ezt aztán fedő alatt néhány perc alatt pároljuk, végezetül pedig botmixer segítségével pürésítjük. Ezután jön a zabtejszín majd pedig ízlés szerint sózzuk meg.
  • Ha minden összetevő készen áll, akkor a leszűrt tésztát adjuk a már kész mártáshoz, a tetejét pedig szórjuk meg reszelt sajttal.

Tápérték 1 adagban sajttal: 530 kalória és 50 g szénhidrát, 1 adagban sajt nélkül 310 kalória és 48 g szénhidrát

Tetszett a recept? Akkor tarts velem legközelebb is!


Üdvözlettel, Katona Zoltán
személyi edző és táplálkozási szakértő

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (81 szavazat, átlag: 4,67 a 5-ből)
Loading...

Repcetgyüjteményünkből ide kattintva vehetsz ötleteket! >>>

Megosztom
Share on Facebook
Facebook
0

3 hozzászólás ehhez: “(nem csak) Szénhidrátfüggőknek: spenótos tészta

  1. Köszönöm a receptet! Nagyon szuper, elfogom készíteni! Még egyszer köszönöm!

  2. Köszönöm szépen. Spenótos galuskát szoktam készíteni zabpehely lisztből. Nagyon finom. Zabtejszínről még nem hallottam. Ezt a variációt is ki fogom próbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük