Legutóbbi pizza receptünk annyira tetszett nektek, hogy úgy döntöttem folyamatosan hozok még hasonlókat csakhogy lássad az egészséges életmód és a testsúlycsökkentés kapcsolata nem kell, hogy lemondássokkal járjon.
Receptjeinkkel segíteni szeretnénk téged, hogy jókat és finomakat ehessél közben pedig ne kelljen aggódni a kalóriák és a plusz kilók miatt. Éppen ezért ezúttal ismét egy tészta ételt hoztam számodra. Mindezt azért, hogy bebizonyítsam a tészta sem az ördögtől való, persze oda kell figyelni rá, hogy milyen minőségűt is választasz és emelsz le a boltok polcairól.
Mai szuper receptünk egy teljes kiőrlésű spenótos tészta lesz, ugyanis ez egy nagyon könnyedén elkészíthető fogás, ráadásul a nyári hőségben könnyű ételnek is bizonyul.
Arról pedig már nem is beszélve, hogy a spenót egy igazi szuper zöldség és fogadjunk, hogy eddig te is azt gondoltad, hogy csak főzelékként tálalható. Pedig ez nem így van ugyanis a tésztaételekhez is remek kiegészítő, grátisz nagyon laktató és persze kifejezetten egészséges, a diétás étrendbe kiválóan beilleszthető. Na, de most, hogy kellőképpen felcsigáztunk titeket, lássuk a konkrét receptet.
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg teljes kiőrlésű orsótészta
8 adag (fagyasztott) spenót
1 doboz zabtejszín
20 dkg light trapista sajt (reszelve)
3-4 (ízlés szerint) gerezd fokhagyma
3 ek kókuszolaj
1 dl víz
himalája só (ízlés szerint)
Elkészítés
- Az orsótésztát a forrásban lévő sós vízben megfőzzük majd pedig leszűrjük. Fontos, hogy a teljes kiőrlésű tésztát valamivel tovább kell főzni, mint a hagyományos tésztákat, ám kóstolással könnyedén megállapítható, hogy kellőképpen megpuhult-e már.
- Ha ezzel megvagyunk a fokhagymát felkarikázzuk, majd pedig kókuszolajon aranybarnára pirítjuk. Ezután a spenótot adjuk hozzá és kb 1 dl vízzel engedjük fel. Ezt aztán fedő alatt néhány perc alatt pároljuk, végezetül pedig botmixer segítségével pürésítjük. Ezután jön a zabtejszín majd pedig ízlés szerint sózzuk meg.
- Ha minden összetevő készen áll, akkor a leszűrt tésztát adjuk a már kész mártáshoz, a tetejét pedig szórjuk meg reszelt sajttal.
Tápérték 1 adagban sajttal: 530 kalória és 50 g szénhidrát, 1 adagban sajt nélkül 310 kalória és 48 g szénhidrát
Tetszett a recept? Akkor tarts velem legközelebb is!
Üdvözlettel, Katona Zoltán
személyi edző és táplálkozási szakértő
Szeretem a spenótot, el fogom készíteni. Köszönöm.
Köszönöm a receptet! Nagyon szuper, elfogom készíteni! Még egyszer köszönöm!
Köszönöm szépen. Spenótos galuskát szoktam készíteni zabpehely lisztből. Nagyon finom. Zabtejszínről még nem hallottam. Ezt a variációt is ki fogom próbálni.