Szuper mogyoróvajas receptek, amik nem döntik romba a diétád

Néhány nappal ezelőtt hoztam egy írást, amiben a mogyoróvajat vettük górcső alá és amiben igyekeztem megmutatni, hogy ez az étel mennyire egészséges és finom és, hogy milyen nagyszerűen beilleszthető a diétába.

Éppen ezért mai cikkemben néhány receptötlettel készültem, hogy ne csak elméletben tudjuk, hogy a mogyoróvaj egészséges, hanem gyakorlatban is tudjuk hasznosítani. Többen jeleztétek is, hogy szívesen olvasnátok recepteket, hát akkor most jöjjön két szuper desszert, amikkel garantáltan leveszed majd a vendégsereget a lábáról, mindezt úgy, hogy egyetlen plusz dekával sem gyarapodnak majd.

Chiamagos zabpelyhes keksz – hogy jól induljon a reggel!

Arról már ugye több ízben írtam, hogy a reggeli milyen kiemelt jelentőséggel bír, éppen ezért fontos, hogy valami táplálóval indítsd a napod. Valami olyannal, ami jó időre eltelít, ami nem emeli meg a vércukorszinted és ami még ráadásul finom is. Ilyen a chia magos zabpelyhes keksz. Lássuk a hozzávalókat!

Hozzávalók

  • 5 evőkanál chiamag
  • ¼ csésze cukrozatlan vaníliás mandulatej
  • 2 éret banán, összenyomva
  • ¾ csésze nagyszemű zabpehely
  • ¼ csésze cukrozatlan kókuszreszelék
  • ¼ csésze aszalt datolya, apróra vágva
  • ¼ csésze étcsokoládé apróra vágva
  • 1 evőkanál krémes mogyoróvaj
  • 1 nagy csipetnyi fahéj

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt kb 180 fokra. Ezután egy kis tálban keverd el a chia magot a mandulatejjel és hagyd állni kb 10 percig, egészen addig, amíg a magok gél állagúvá nem válnak. A megduzzadt chia magokat ezután öntsd át egy közepes méretű tálba, majd pedig add hozzá a banánt, a zabot, a kókuszreszeléket, a mogyoróvajat és fahéjat és alaposan keverd őket össze.

Ezután óvatosan keverd bele a datolyát és a csokoládét is. Ha ezzel is megvagy, akkor kanalazz 1-2 evőkanálnyi halmot egy kivajazott sütőlapra és villával finoman nyomkodd le, hogy korong formájú legyen.

Ebből a mennyiségből kb 15-16 sütit fogsz kapni. Ha mindezzel kész vagy, tedd őket a sütőbe és kb 20 perc alatt süsd készre őket. A végén hagyd kihűlni.

Mogyoróvajas golyócskák (20-25 golyóhoz)

Hozzávalók

  • 1,5 csésze zabpehely
  • 1,5 csésze cukrozatlan daráltkeksz
  • ½ csésze kókuszreszelék
  • ¼ csésze chia mag
  • ½ csésze mogyoróvaj
  • ¼ csésze kókuszolaj (puha)
  • ¼ csésze agave szirup

Elkészítés

Első lépésként konyhai robotgép segítségével egy kicsit dolgozd el a zabpelyhet és a daráltkekszet is külön. Ezután dolgozd egyneművé az összes hozzávalót majd gyúrj belőle pici kis golyó formákat és forgasd be őket a kókuszreszelékbe. Ezután tedd őket egy tálcára, majd tedd a hűtőbe kb fél órára mielőtt tálalnád.

A listát még tudnánk bővíteni. Szeretnél még ilyen és ehhez hasonló recepteket kapni? Akkor tarts velem továbbra is!

Te melyikkel kezded?

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (64 szavazat, átlag: 4,72 a 5-ből)
Loading...

Üdvözlettel, Katona Zoltán
személyi edző és táplálkozási szakértő

Megosztom
Share on Facebook
Facebook
0

7 hozzászólás ehhez: “Szuper mogyoróvajas receptek, amik nem döntik romba a diétád

  1. Az a kérdésem, hogy 1csésze-2,5dl-vel mérni??Válaszát előre is köszönöm!!

  2. Tisztelt Zoltán!

    A golyócska receptjében levő kókuszreszeléket nem adom hozzá, hanem abba forgatom?

    Üdvözlettel: Márti

  3. Nagyon jók a receptek.az elsőt fogom kipróbálni! Nagyon köszönöm. Szép napot.üdv.

  4. Köszönöm szépen az ajánlatot,a golyócska szimpatikus,cukor beteg vagyok, ezért kicsit másképp fogom megoldani, zabpehely talán jó lesz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük