A paradicsomleves alapvetően is közkedvelt fogás, diéta idején nyár végén pedig pláne. Hiszen könnyű étel, gyorsan elkészül, hidegen és melegen is fogyasztható, a paradicsom élettani hatásait pedig már fel sem sorolom, mert nem érnék a végére.
Ha azonban már unod a klasszikus paradicsomleves formátumot, akkor bátran kísérletezhetsz valami újjal is! Ebben próbálok ma segíteni neked, hiszen hoztam egy sültparadicsom-leves receptet neked, ami kicsit újragondolja, megreformálja azt, amit eddig erről a hagyományos ételről gondoltál.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
Elkészítés
Először is melegítsd elő a sütőt kb 220 fokra. Míg a sütő melegszik, addig a paradicsomokat mosd meg alaposan, majd vágd őket félbe, vágd le a szárukat és tedd őket a vágott felükkel felfelé a sütőpapírral kibélelt tepsire. Ezután a hagymát szeleted fel, és tedd őket a paradicsomok köré, ha pedig ezzel meg vagy jöhet a fokhagyma is, ugyanezen technika alapján.
Ha ezzel megvagy az egészet bolondítsd meg egy kis olívaolajjal és balzsamecettel, majd pedig sóval, borssal ízesítsd. Ezután az egész tepsi mehet a sütőbe, ahol kb. 15 percig süsd majd, egészen addig, míg a hagyma meg nem pirul. Ha kész tedd félre néhány percre hűlni.
Ha már épp eléggé kihűlt, akkor egy turmixgépbe önts kb. 1 dl vizet, majd pedig a tepsi tartalmát is tedd a gépbe és alaposan turmixold össze az egészet. A végén kóstold meg és, ha úgy érzed ízlés szerint sózd és borsozd még meg.
Ugye milyen egyszerű? Pikk-pakk megvan, ráadásul egy tányér szénhidrát tartalma csupán 15 g.
Tetszett a recept? Akkor kukkants be legközelebb is, hiszen újabb finom fogásokkal készülök neked!
Üdvözlettel, Katona Zoltán
személyi edző és táplálkozási szakértő
Köszönöm. Szuper jó recept. Kifogott próbálni.
Én is megcsinálom
Nagyon jó és ötletes.
Köszönöm én is kipróbálom izgalmasnak tűnik. Előre is köszönöm a jó kis kevés kalóriát tartalmazó finomságokat.