Szuper ebéd csirkemellből – Képes receptajánló

A csirkemell gyakorlatilag mindenhogyan jó, egyféleképpen nem annyira nyerő: ha kiszárítod. Ennek elkerülésére azonban megannyi praktika áll a rendelkezésedre. Nézzük sorba!

Talán az egyik legközismertebb, ha az elkészítés előtt tejbe áztatod a húst, így az egészen biztosan omlósabb lesz, de akár az is remek megoldás lehet, ha sóoldatban úsztatod sütés előtt, így tutira nem fog kiszáradni, a végeredmény pedig ízletes és omlós lesz.

Mai írásomban egy szuper csirkemell receptet hoztam Számodra, melynek elkészítése rendkívül egyszerű és gyors, ráadásul az egészséges életmód szempontjából is tökéletesen illeszthető diétádba. A most megosztott receptem gazdag lesz fehérjében, rostban, “jó” szénhidrátokban és zsírokban.

Azonban mindenképpen tartsd szem előtt, hogy lehet bármilyen perecízen is összeállított egy recept, ha nem figyelsz oda a saját adagodra, akkor nincs az a mozgás, napi aktivitás amit ne lehetne túlenni. A lényeg, hogy az energia-egyensúlyodnak megfelelő adagot fogyassz el belőle. Kíváncsivá tettelek?

 

Hozzávalók 2 főre 

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1 ek só
  • csipetnyi bors
  • 1 fejes saláta
  • 2 közepes lila hagyma
  • 1 kigyóuborka
  • 5 dl natúr joghurt
  • 2 ek kókuszolaj vagy lenmagolaj
  • 200 g jázminrizs
  • 375 ml víz

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk az esetleges csontszilánkoktól. Kockára feldaraboljuk, majd a fűszerkeverékkel és az olajjal összeforgatjuk, majd egy nagyobb serpenyőben lepirítjuk.
  2. A saláta leveleit alaposan megmossuk, majd hagyjuk lecsöpögni. Eközben megpucoljuk a lila hagymát majd pedig kisebb kockákra vágjuk. Az uborka héját leszedjük, hosszában négy felé vágjuk és azt is lekockázzuk. Ezután a salátát apró darabokra tépkedjük, hozzáadjuk a lila hagymát és az uborkát. Végezetül nyakon öntjük egy kis natúr joghurttal és alaposan összeforgatjuk.
  3. Végezetül jöjjön a jázminrizs: egy főre 100 g rizst számoljuk. 200 g rizshez kb 375 ml liter vízre lesz szükséged és mindent további 200 g esetén 250 ml víz fog kelleni. A rizst mossuk meg, forraljuk fel, majd lefedve kis lángon hagyjuk 7-10 percig főni.
  4. Ezután a gázt leoltva még 10 percig hagyjuk párolódni. Sózni igény szerint lehet.

Tetszett a recept? Szeretnél még ehhez hasonló egyszerűen elkészíthető ételekről hírt kapni? Akkor tarts velünk a továbbiakban is!

Üdvözlettel, Katona Zoltán
személyi edző, táplálkozás szakértő

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (144 szavazat, átlag: 4,72 a 5-ből)
Loading...

Megosztom
Share on Facebook
Facebook
0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük